Kemi

Redoxreaktion og hastighedsudtryk

26. november 2017 af Tobias3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgaver?

1. 2NO(g) + 2H2 (g) -> N2 (g) + H2O(g)
Argumenter for, at nitrogen reduceres og hydrogen oxideres i reaktionen

2. Hastighedsudtrykket for nitrogenoxids omdannelse til dinitrogen kan skrives som:
v = k · [NO]x · [H2]y
Der udføres en række eksperimenter med henblik på at bestemme værdien af y og x. Nedenstående skema viser hastigheden ved forskellige begyndelseskoncentrationer af nitrogenoxid og dihydrogen

Forsøg     [NO]/M     [H2]/M     V/M·s-1
     1           0,100       0,100    2,53·10-6
     2           0,100       0,200    5,05·10-6
     3           0,200       0,100    10,10·10-6
     4           0,300       0,100     22,80·10-6

Argumenter for, at y har værdien 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2017 af mathon

Ved sammenligning af forsøg 2 med forsøg 1
haves:
                  \small \frac{5{.}05\cdot 10^{-6}}{2{.}53\cdot 10^{-6}}= \frac{k\cdot \left (0{.}1 \right )^x\cdot \left (0{.}2 \right )^y}{k\cdot \left (0{.}1 \right )^x\cdot \left (0{.}1 \right )^y}

                  \small 2=\left (\tfrac{0{.}2}{0{.}1} \right )^y

                  \small 2=2^y

                  \small y=1


Svar #2
26. november 2017 af Tobias3 (Slettet)

Super! Tak. Hvad sker der så i opg. 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2017 af mathon

1)
         \small \small 2\, \overset{\mathbf{\color{Blue} +2}}{N}O\; _\textit{(g)}\; +\; 2\, \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{H}\! _2\; _\textit{(g)}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Blue} 0}}{N}_2\; _\textit{(g)}\; +\; 2\, \overset{\mathbf{\color{Red} +1}}{H}\! _2O\; _\textit{(g)}


Svar #4
26. november 2017 af Tobias3 (Slettet)

Kan du evt. uddybe med ord? Har lidt svært ved at forstå hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2017 af mathon

Oxidationstrinnet for \small N går ned dvs \small N\text{ reduceres.}

Oxidationstrinnet for \small H går op dvs \small H\text{ oxideres.}


Svar #6
26. november 2017 af Tobias3 (Slettet)

Okay super. Tak


Skriv et svar til: Redoxreaktion og hastighedsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.