Matematik

potensfunktion

26. november 2017 af jeanne2860 (Slettet) - Niveau: C-niveau


hjælp :)))
Der er givet to punkter, P (0.5;2) og Q (2;0.125). Vi ved, at det er en potensfunktion. 
Find forskriften og tegn grafen for funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2017 af Mathias7878

\small P(0.5,2) = (x_1,y_1) = (0.5,2)

\small Q(2,0.125) = (x_2,y_2) = (2,0.125)

\small a = \frac{log(y_2)-log(y_1)}{log(x_2)-log(x_1)}

\small b = \frac{y_1}{x_1 \ ^a}

\small y = f(x) = b\cdot x^a = \ ?

- - -

 

 


Svar #2
26. november 2017 af jeanne2860 (Slettet)

tak! var usikker på formlen :)


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.