Kemi

Opløslighedprodukt

27. november 2017 af jegsigerhej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan findes opløslighedsproduktet for et salt, når koncentrationen ikke kendes?

Skal findes for: BaCO_3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af mathon

Ved 20°C er opløseligheden af BaCO3 24 mg/L.

Opløselighedsproduktet er produktet for en mættet opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af mathon

Et andet opslag 
gav:
         Ved 20°C er opløseligheden af BaCO3 20 mg/L.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2017 af mathon

Omregning til molaritet:
                                  \small \{0{.}020\; \tfrac{g}{L},0{.}024\; \tfrac{g}{L}\}:\left ( 197{.}34\; \tfrac{g}{mol} \right )=\{1{.}01348\cdot 10^{-4}\; M,1{.}21618\cdot 10^{-4}\; M\}

                                  \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left [Ba^{2+} \right ]\cdot \left [C{O_3}^{2-} \right ]=\{1{.}01348\cdot 10^{-4}\; M,1{.}21618\cdot 10^{-4}\; M\}^2=\{1{.}03\cdot 10^{-8}\; M^2,1{.}48\cdot 10^{-8}\; M^2\}
           


Skriv et svar til: Opløslighedprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.