Matematik

ensvinklede trekanter

27. november 2017 af 123emil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Guys jeg har brug for jeres hjælp!!

Jeg har en figur som viser to ensvinklede trekanter ABC og A1 B1 C1. 

Jeg skal bestemme længden af hver af siderne A1 B1 og AC. 

Jeg ved at:

AB= 5,7

BC=10,2

A1 C1= 16,5 

B1 C1= 17,0 

hvordan finder jeg A1 B1 og AC.??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af StoreNord

B1C1/BC er forstørrelses-faktoren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af mathon

                       \small \frac{\left |A_1B_1 \right |}{\left |AB \right |}=\frac{\left |B_1C_1 \right |}{\left |BC \right |}

                       \small \frac{\left |A_1B_1 \right |}{5{.}7}=\frac{17{.}0}{10{.}2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2017 af mathon

                       \small \small \frac{\left |AC \right |}{\left |A_1C_1 \right |}=\frac{\left |BC \right |}{\left |B_1C_1 \right |}

                       \small \small \frac{\left |AC \right |}{16{.}5}=\frac{10{.}2}{17{.}0}


Skriv et svar til: ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.