Matematik

HJÆLP til integrationsprøven

29. november 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg er lidt i tvivl om integrationsprøven og differentionsprøven er det samme eller ej. 

Jeg vil i hvert fald gerne have hjælp til at lave disse opgaver (se vedhæftet).

Hvis jeg tænker rigtigt, så vil tro at man vurdere om udsagnene er sannde, ved at diff F(x) og dernæst sammenligner med f(x), men I må meget gerne hjælpe mig med opgaverne

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2017 af swpply (Slettet)

Du har glemt at vefhæfte opgaverne.


Svar #2
29. november 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

HER ER OPGAVEN


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2017 af Mathias7878

Ja, det du har skrevet er rigtigt nok. Differentier F(x). Hvis F'(x) = f(x) så er F(x) en stamfunktion til f(x)

- - -

 

 


Svar #4
29. november 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Mathias7878.

Kan du evt. give et eks. på en af opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2017 af Mathias7878

a)

\small f(x) = 3x

\small F(x) = \int 3xdx = 3x-4

\small F'(x) = 3\cdot 1 + 0 = 3

Dvs. F(x) = 3x-4 er ikke en stamfunktion til f(x) = 3x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2017 af ringstedLC

Du spørger om int.-prøven er det samme som diff.-prøven.

Google kender ikke ordet diff.-prøve. Måske har du hørt det i forbindelse med int.-prøve

som bruges, når du har udregnet et integrale og vil teste dit facit.

Det gøres ved differentiere sit facit og undersøge om det giver den funktion, der skulle integreres.

Integration og differentation er hinandens omvendte ligesom sin og arcsin.

a)

 Hvis \;F(x)=\int{3 \; dx}=3x-4 \Downarrow \\ f(x)=F'(x)=3\cdot 1\cdot x^{1-1}-0=3\cdot 1=3

Udsagnet er sandt.


Svar #7
29. november 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Er denne her rigtig. Det er b)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2017 af Mathias7878

b)

\small f(x) = x^2

\small F(x) = \int x^2dx = \frac{1}{2}x^3+4

\small F'(x) = \frac{1}{2}\cdot 3x^{3-1}+0 = \frac{1}{2}\cdot 3x^2 = \frac{3}{2}x^2

\small Dvs \ F(x) = \frac{1}{2}x^3+4 \ er \ ikke \ en \ stamfunktion \ til \ f(x) = x^2

- - -

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP til integrationsprøven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.