Matematik

hjælp

30. november 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej hvis man har det her udtryk: 

d*(L/N)^a/(L/N)^a= e(L/N)/(L/N)^a 

hvordan kommer man frem til det: 

d=e(L/N)^1-a


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

På venstresiden har du (L/N)a både i tæller og nævner, så den kan forkortes væk.

På højresiden har du

e * (L/N) / (L/N)a =

e * (L/N)1 * (L/N)-a =

e * (L/N)1-a


Svar #2
30. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan får du (L/N)^1 og (L/N)^-a


Svar #3
30. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

er det fordi, at hvis man 1/(L/N)^a der er skrives til (L/N)^-a


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt. 1/(L/N)a og (L/N)-a er to måder at skrive det samme på.


Svar #5
30. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

et spørgselsmål mere, hvis man har L/K=(L/K)^0,5 

hvordan kommer man frem til L= N^0,5 


Svar #6
30. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

lige meget har fundet ud af det.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.