Matematik

Fermat n = 4

01. december 2017 af denklogemig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor sættes resterne i anden og divideres med 4? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2017 af SådanDa

Vi ved at x er kongurent med enten 0,1,2,3 modulo 4 (da disse er de eneste rester)

da må x2≡02=0, x2≡12=1, x2Ξ22Ξ0 eller x2Ξ32Ξ1, så x2 er kongurent med 0 eller 1 modulo 4 og derved også st. Men da st er ulige må stΞ1 (mod 4)


Skriv et svar til: Fermat n = 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.