Kemi

Syre/base

03. december 2017 af miabadia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder her med et spørgsmål, hvor jeg har lidt svært ved at beregne de forskellige ting... Jeg kender godt til formlerne, som er følgende:

[H3O+] = 10-14/[OH-]
[OH-] = 10-14/[H3O+]
pH = -log[H3O+]

1) Vis, hvordan man finder [H3O+], og pH i en 0,01 mol/L saltsyre-opløsning.
2) Vis, hvordan man finder [OH-], [H3O+] samt pH i en 0,005 mol/L natriumhydroxid-opløsning.

Jeg har regnet nummer 2 på følgende måde, men jeg tror at det er helt forkert!
[OH-] = 0,005 m/L
[H3O+] = 2 * 10-12 mol/L
pH = 11,7

En der vil fortælle mig hvordan jeg beregner 1) og 2)? :) Ville være en KÆMPE hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af janhaa

1. [H3O+]=0,01 M

pH = 2

2. er riktig


Skriv et svar til: Syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.