Kemi

Korrosion

03. december 2017 af Kristensenalex - Niveau: C-niveau

Håber at i kan hjælpe :-(

Ifølge https://www2.mst.dk/udgiv/publikationer/2008/978-87-7052-899-3/html/kap10.htm kræver en bar ståloverflade op til 30 mA pr. m2 for at blive beskyttet mod korrosion. Dette svarer for en olietank på 1500 L i jord til ca. 250 mAh.

a) Brug oplysninger i "Introduktion til emnet katodisk beskyttelse" på side 8 til at estimere mængden af aluminium der skal bruges hvert år for at beskytte olietanken mod korrosion.

Jeg tror det er den formel der skal bruges, men hvad jeg skal putte ind i den ved jeg ikke?

Anode-masse i kg = (estimeret strømbehov i Ah * levetid i år * 8760 h)/(udnyttelsesgrad for                                                                   anoderne * anodematerialets kapacitet i Ah/kg) 

Ifølge samme kilde kan beskyttelsen nedsættes til ca. 10 mAh, hvis overfladen er godt beskyttet.

b) Anslå den mængde zink som skal bruges hvert år til at beskytte olietanken under disse forudsætninger..


Svar #1
03. december 2017 af Kristensenalex

Her er "Introduktion til emnet katodisk beskyttelse"


Svar #2
03. december 2017 af Kristensenalex

Kan det passe at det bliver:

a)

\frac{(0,25Ah*1aar*8760h)}{(0,8*2000Ah/kg)}=1,36875 kg


Svar #3
03. december 2017 af Kristensenalex

Og kan det passe at b) bliver:

b)

\frac{(0,01Ah*1aar*8760h)}{(0,8*780Ah/kg)}=0,14038kg


Skriv et svar til: Korrosion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.