Fysik

radioaktivitet - barium-137

03. december 2017 af lailakk - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg har fulgt halveringtiden for barium-137.

Jeg skal beregne dette:

Hvor lang tid går der, før 20 % af det oprindelige tælletal er tilbage?

- de data jeg har er k=0.00433, og T1/2=160.08. Desuden har jeg også graferne som er vedhæftet.

Hvilken formel skal jeg bruge til dette?

På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2017 af DinMakker

A-værdien er din startsværdi. Du ønsker altså at kende tiden, når aktiviteten er A*0,2. Du kan sætte din funktion lig med 0,2A og løse den for t, da det er den eneste ubekendte

Svar #2
03. december 2017 af lailakk

Mange tak, jeg har løst den :) -Kunne du evt. også hjælpe mig med dette spørgsmål, da jeg også sidder lidt fast i det?:) det er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2017 af DinMakker

Ja du har jo at r = 1 / sqrt(N).

Jo større N er, jo større vil sqrt (N) naturligvis også være. 

Du kan her overveje hvad der sker hvis du har 1 over et lille tal, og hvis du har 1 over et stort tal. 


Skriv et svar til: radioaktivitet - barium-137

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.