Matematik

kvadrantsætning

05. december 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

er dette korrekt?

a) (3-2b)^2
= 9-12b+(2b)^2

b) (x+2y)(x-2y)
= x^2 - (2y)^2 

c) t/2 + 2t/5 -1/10
= 9t/20 - 1/10


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2017 af Mathias7878

a)

\small (3-2b)^2 = 9-12b+4b^2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2017 af Mathias7878

b)

\small (x+2y)\cdot (x-2y) = x^2-2yx+2yx-4y^2 = x^2-4y^2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2017 af Mathias7878

c)

\small \frac{t}{2}+\frac{2t}{5}-\frac{1}{10} = \frac{5t}{10}+\frac{4t}{10}-\frac{1}{10} = \frac{-1+9t}{10}

- - -

 

 


Svar #4
05. december 2017 af benjaminamos (Slettet)

okay tak men er (2b)^2 ikke det samme som 4b^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2017 af Mathias7878

Jo :-) Men normalt er det meningen at man ikke skal have nogle parenteser tilbage, når man reducerer (sådan er det i hvert fald i gymnasiet)

- - -

 

 


Skriv et svar til: kvadrantsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.