Fysik

Solenergi fra solceller

06. december 2017 af SofieAmalieJensen - Niveau: B-niveau

Areal af solcelleplanet = 1,6m^2

Lys intensitet = 70 W/m^2

Hvor meget energi falder på hele solcellepanelet pr sekund?

Jeg har fået givet den nedenstående formel, men jeg har ingen idé om hvordan jeg skal regne det. Er der nogle venlige sjæle der kan hjæpe mig med det?;-)

I=(I_0)/4pi*r^2

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2017 af peter lind

70W/m2*1.6m2*1sek


Svar #2
06. december 2017 af SofieAmalieJensen


Svar #3
06. december 2017 af SofieAmalieJensen

#1

70W/m2*1.6m2*1sek

Tusind tak Peter, men kunne du måske forklare mig hvorfor du gør som du gør?:-)

 

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2017 af peter lind

Intensiteten er energi der rammer en flade delt med tiden og arealet så intensitetet*arealet*den tid den modtager strålingen.


Svar #5
06. december 2017 af SofieAmalieJensen

#4

Intensiteten er energi der rammer en flade delt med tiden og arealet så intensitetet*arealet*den tid den modtager strålingen.

Okay tak, jeg kan godt se det giver mening nu. Men kan du så fortælle mig hvad jeg kan bruge formlen som jeg skrev foroven til?

 

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Den har at gøre med udstrålingen fra en punktformig kilde.

Formlen bør skrives I=(I_0)/(4pi*r^2)

eller bedre I = I0/(4π*r2)

Nævneren er arealet af en kugleflade med radius r. Den viser, at intensiteten aftager med kvadratet på afstanden, fordi den samlede lysstrøm fordeles over kuglefladen, så jo større radius bliver, des mindre bliver intensiteten. Ligningen kaldes afstandskvadratloven og gælder i flere forskellige sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2017 af ringstedLC

4\pi r^{2} er kuglens overfladeareal, så det er ikke ligetil at svare på.

Og den giver slet ikke nogen mening i opgaven.


Svar #8
08. december 2017 af SofieAmalieJensen

Tak alle sammen. Jeg havde fat på en formel fra en anden opgave, så det var mig der tog fejl:-/

 

Skriv et svar til: Solenergi fra solceller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.