Matematik

Hjælp til at bestemme Løsningen til Ligningen f(x) = g(x)

08. december 2017 af Rungstedgurl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der har et forslag til hvordan jeg løser denne ligning? :)

Har prøvet at aflæse x's værdi og sætte den ind i de to parenteser, men synes ikke rigtig jeg kan finde en mening med dem

håber der er nogen derude, der kan hjælpe 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2017 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Du kan enten blot aflæse x til skæringspunktet, eller du kan finde en funktionsforskrift for hver funktion og finde skæringspunktet deraf. Jeg ville nok bare aflæse, men jeg ved ikke, hvor meget din lærer vil have du skriver - dog ser det ud som om, at x-værdien bliver et pænt lige tal, mens funktionsforskrifterne er noget mere bøvlede.


Svar #2
08. december 2017 af Rungstedgurl (Slettet)

Vil den så blive (3, 2.3) eller bare (4)?

Der står ikke at der skal være en forskrift med...


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2017 af MatHFlærer

Dvs. f(x)=g(x) giver os en løsning på x=4, og indsættes 4 i f(x) eller g(x) fås (cirka) 2.2, dvs. f(4)=2.2 og g(4)=2.2


Svar #4
08. december 2017 af Rungstedgurl (Slettet)

nu forstår jeg tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2017 af StoreNord

Jeg ville sige, at f går gennem (-2,5) og (9,0), og g går gennem (-2,0) og (6,3).


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2017 af MatHFlærer

#5 ja det fik jeg også da jeg skrev det op. :-) 


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme Løsningen til Ligningen f(x) = g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.