Matematik

prikprodukt

09. december 2017 af maxxxxxxxxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved godt hvordan man udregner prikprodukt af tovektorer men hvad med matrixer? fx prkproduktet af de to følgende matrixer \begin{bmatrix} 1 & 2\\ 1& 7 \end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} 2 & 1\\ 5 & 1 \end{bmatrix}¶


Svar #2
09. december 2017 af maxxxxxxxxxx (Slettet)

Jeg vil gerne have mellemregninger :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2017 af SådanDa

Matrixmultiplikation for 2x2-matricer er som følger:

\begin{pmatrix} a_1 & b_1 \\ c_1 & d_1 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} a_2 & b_2 \\ c_2& d_2 \end{pmatrix} = \begin{pmatrix} a_1a_2+b_1c_2 & a_1b_2+b_1d_2 \\ c_1a_2+d_1c_2 & c_1b_2 + d_1d_2 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: prikprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.