Fysik

gasfysik

09. december 2017 af Line19010 - Niveau: B-niveau

jeg har tre spørgmål, som driller, kan nogen hjælpe? på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af mathon

\small \textbf{3.}
             \small p\cdot V=n\cdot R\cdot T

             \small \text{udtrykker at produktet af tryk og volumen er lig med produktet af antal mol, den universelle gaskonstant}
             \small \text{ og Kelvintemperaturen.}

             \small \text{Idealgasligningen g\ae lder tiln\ae rmet s\aa \ l\ae nge molekylernes egetvolumen er minimalt i forhold til gassens}
             \small \text{volumen og s\aa \ l\ae nge gassens molekyler ikke vekselvirker indbyrdes. }

             \small p\cdot V=N\cdot \tfrac{R}{N_A}\cdot T

             \small N=\frac{N_A\cdot p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left (6{.}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )\cdot \left (101\cdot 10^3\; Pa \right )\cdot \left ( 1\; m^3 \right )}{\left (8{.}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ((20+273{.}15)\; K \right )}=2{.}50\cdot 10^{25}          


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2017 af mathon

\small \small \textbf{4.}
             \small \small \text{Ved konstant volumen g\ae lder:}

             \small P=k\cdot T

             \small \frac{P_2}{P_1}=\frac{T_2}{T_1}

             \small P_2=\frac{T_2}{T_1}\cdot P_1=\frac{273{.}15+200}{2731{.}063{.}15+20}\cdot \left ( 65\;atm \right )=1{.}063\cdot 10^7\;atm
  


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2017 af mathon

\small \small \small \textbf{5.}
             \small \text{Ved konstant temperatur g\ae lder:}

              \small p\cdot V=k

              \small p_2\cdot V_2=p_1\cdot V_1

              \small \small V_2=\frac{p_1}{p_2}\cdot V_1=\frac{101}{12}\cdot \left ( 600\; L \right )=5050\;L


Svar #5
11. december 2017 af Line19010

hold da op hvor er du bare en engel altså!! tusind tak <3 


Svar #6
11. december 2017 af Line19010

i spørgsmål 3, er enheden så i mol? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2017 af mathon

\small \textbf{3.} fortsat:

          \small p\cdot V=N\cdot \tfrac{R}{N_A}\cdot T               \small \text{hvor N er antal molekyler}

          \small p\cdot V=N\cdot \tfrac{R}{N_A}\cdot T

             \small N=\frac{N_A\cdot p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left (6{.}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )\cdot \left (101\cdot 10^3\; Pa \right )\cdot \left ( 1\; m^3 \right )}{\left (8{.}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ((20+273{.}15)\; K \right )}=2{.}50\cdot 10^{25}

\small \textbf{enheder:}

                 \small Pa=\tfrac{N}{m^2}

                                          \small \frac{mol^{-1}\cdot \tfrac{N}{m^2}\cdot m^3}{\tfrac{Nm}{mol\cdot K}\cdot K}=\frac{mol^{-1}\cdot Nm}{Nm\cdot mol^{-1}}=1

\small \textbf{dvs:}

          \small p\cdot V=N\cdot \tfrac{R}{N_A}\cdot T

             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! N=\frac{N_A\cdot p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left (6{.}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )\cdot \left (101\cdot 10^3\; Pa \right )\cdot \left ( 1\; m^3 \right )}{\left (8{.}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ((20+273{.}15)\; K \right )}=2{.}50\cdot 10^{25}\cdot \mathbf{\color{Red} 1}=2{.}50\cdot 10^{25}

\small \text{i overensstemmelse med, at et antal er uben\ae vnt.}


Skriv et svar til: gasfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.