Matematik

Please hjælp mig

10. december 2017 af fiebiemie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som please kan hjælpe mig med de her to opgaver? Jeg kan virkelig ikke finde ud af dem


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af SuneChr

Find kurvernes skæringspunkter  x1 <  x2
Arealet er integralet fra x1 til x2 af  (g (x) - f (x))
En stamfunktion til 1/x  er  ln x  + c    c ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af Mathias7878

1. Løs ligningen f(x) = g(x), hvilket giver dig skæringspunkterne, som du skal bruge som dine grænser

2. Intreger begge funktioner

3. Find da 

\int_{a}^{b}g(x)-f(x)

hvor a og b er grænserne, dvs. skæringspunkterne, som du fandt i 1)

Benyt evt et matematik-program

- - -

 

 


Svar #3
10. december 2017 af fiebiemie (Slettet)

De skærer hindanden i punkterne (-0.689,1.1) og (-1.28,1.08). Hvordan integrer jeg dem nu og finder arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2017 af ringstedLC

Hvordan har du fundet frem til det?

Kan vise en beregning?


Svar #5
10. december 2017 af fiebiemie (Slettet)

#4

Hvordan har du fundet frem til det?

Kan vise en beregning?

Beregningen ses på billedet. Jeg har fundet ud af hvor de skærer hindanden ved brug af nspire


Svar #6
10. december 2017 af fiebiemie (Slettet)

Dette billede


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2017 af ringstedLC

OK, så skal vi bare have billedet med...


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2017 af ringstedLC

Dine skæringspunkter er IKKE rigtige. Send et billede, så man se hvorfor og komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2017 af SuneChr

De to skæringspunkters førstekoordinat er rigtig nok og er tilstrækkelig til integrationen
x1 = - 1,28271627...
x2 = - 0,68942061...

Beregn nu     \int_{x_{1}}^{x_{2}}\left ( g(x)-f(x) \right )\, \textup{d}x


Skriv et svar til: Please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.