Matematik

Bjarnes løn

11. december 2017 af NutellaHej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har et lille problem med disse opgaver. Og jeg skal helst have svarene inden tirsdag d. 12/12

Spørgsmålene er kommer her:

Bjarne deler aviser ud. Han får 40 øre pr. avis. Han har en rute med 135 aviser, og er halvanden time om at dele aviserne ud.

Er Bjarnes løn ligefrem proportional med hans arbejdstid?

Skriv en regneforskrift for Bjarnes løn som funktion af tiden og tegn grafen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2017 af Moderatoren

Skriv hvad du har problemer med ellers kan man ikke hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2017 af Mathias7878

Er lønnen ligefrem proportional? Ja, da forskriften kan skrives på formen y = ax

Forskriften er derfor

y = 90x

hvor y er lønnen (målt i øre) og x er tiden (målt i antal timer)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2017 af SuneChr

# 0
Er Bjarnes løn ligefrem proportional med hans arbejdstid? *)
Alle aviser forventes, af arbejdsgiveren, at blive uddelt til en fast aftalt løn.
*)  Nej, - Bjarne kan, for så vidt, dele alle 135 aviser ud i den tid, der passer ham, med mindre han får klager
fra abonnenter, som mener, at avisen kommer for sent.
 


Svar #4
11. december 2017 af NutellaHej (Slettet)

Mathias7878

Hvordan fandt du frem til 90?

Men tak for svaret (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2017 af Mathias7878

\frac{135 \ aviser}{1.5 \ time} = 90 \ \frac{aviser}{pr \ time}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2017 af SådanDa

I #2 er y ikke lønnen (i øre) men derimod antallet af afleverede aviser, for at få lønnen skal der ganges med de 40 øre pr. avis.


Skriv et svar til: Bjarnes løn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.