Matematik

Matematik på A, please hjælp mig

11. december 2017 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

f(x)=x^2-30x+400+500/x, hvor 5 < x < 25

Bestem f(8)

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg forstår slet ikke den der funktion der. Jeg håber I vil hjælpe mig:-)

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2017 af OliverHviid

Du skal jo blot indsætte x=8...


Svar #2
11. december 2017 af SofieAmalieJensen

#1

Du skal jo blot indsætte x=8...

Så får jeg et resultat, der ikke ligger mellem 5 og 25. Har jeg mon gjort noget forkert?

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2017 af ringstedLC

Det er dit x, der skal være mellem 5 og 25, ikke dit f(8)


Svar #4
11. december 2017 af SofieAmalieJensen

#3

Det er dit x, der skal være mellem 5 og 25, ikke dit f(8)

Når jeg sætter mit f(8) til 8, er mit x ikke imellem 5 og 25?

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2017 af OliverHviid

Hvad mener du med "sætter mit f(8) til 8"???


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. december 2017 af ringstedLC

Du "sætter ikke dit f(8) til 8". Du sætter dit x til 8.

Det er derfor, at vi skriver f(8)


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. december 2017 af MatHFlærer

Du skal indsætte x=8 i f(x), dvs. f(8).

Bemærk, at x=8 ligger i dit interval 5<x<25, og det sandt da 5<8<25.

Dit resultat

f(8)=\frac{573}{2}


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. december 2017 af SuneChr

                   f (x) = x2 - 30·x + 400 + 500/x        5 < x < 25

                   f (8) = 82 - 30·8 + 400 + 500/8           5 < 8 < 25


Svar #9
12. december 2017 af SofieAmalieJensen

Tusind tak for hjælpen alle:-)

 

Skriv et svar til: Matematik på A, please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.