Matematik

Sigma hjælp!

12. december 2017 af Thiasmyman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle jeg skriver en opgave omlivsforsikrings matematik.. Jeg er aldrig blevet introduceret til sigma men skal bruge det i et af mine beviser jeg forstår basis notation med tegnet meeeeen jeg er lidt forv. på det lille k der er i den nedre del af sigma altså ikke hvad der tages sigma af. Hvad betyder det og er selve udsagnet sandt???


Tusind tak for hjælpen  håber i kan forstå min lidt kludrede beskrivelse.

Vedhæftet fil: asdds.bmp

Svar #1
12. december 2017 af Thiasmyman (Slettet)

jeg har her sat en ring om det led jeg ikke forstår

Vedhæftet fil:asdds.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2017 af mathon

                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2017 af mathon

                                                      \small X\cdot \sum_{k=1}^{n}\left ( \frac{P_k}{i^k} \right )


Svar #4
12. december 2017 af Thiasmyman (Slettet)

@mathon mhm. så k=1 betyder at start værdien for k er 1??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2017 af mathon

             Ja.

                         …og slutter med værdien \small n.


Svar #6
12. december 2017 af Thiasmyman (Slettet)

k er jo en variabel der kan ændre sig.. f.eks ka k være 5.


Skriv et svar til: Sigma hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.