Kemi

Neutralisation

12. december 2017 af didodawood (Slettet) - Niveau: B-niveau
hvis 25.00 mL af en phosphorstre opløsning neutraliserer 42.24 mL 0,135 M NaOH så er koncentrationen sf phosphorstre opløskingen (H3PO4)?
Hvordan løser jeg denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2017 af mathon

                          \small H_3PO_4\,_{\textit{(aq)}}\;+ \; 3\,NaOH\,_{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; Na_3PO_4\,_{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \text{reaktionsforhold:}

               \small H_3PO_4:NaOH=1:3=\tfrac{1}{3}:1

                                                                   \small \text{TITERLIGNING}

                                                                \small \small n_{H_3PO_4}=\tfrac{1}{3}\cdot n_{NaOH}

                                                  \small V_{H_3PO_4}\cdot c_{H_3PO_4}=\tfrac{1}{3}\cdot V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}

                                               \small \left ( 0{.}025\;L \right )\cdot c_{H_3PO_4}=\tfrac{1}{3}\cdot \left (0{.}04224\;L \right )\cdot \left ( 0{.}135\;M \right )

                                                                  \small c_{H_3PO_4}=\tfrac{1}{3}\cdot \tfrac{ 0{.}04224\;L }{ 0{.}025\;L}\cdot \left ( 0{.}135\;M \right )

                                                                  \small c_{H_3PO_4}=0{.}0760\;M


Skriv et svar til: Neutralisation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.