Matematik

Andenordensdifferentialligning

13. december 2017 af egzo (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, 

jeg skal bevise og finde den fuldstændige løsning til denne differentialligning, er der nogle der kan sætte mig igang?

y''=k1*y'+k2


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2017 af peter lind

Hvis du har fået opgivet løsningen kan du bare gøre prøve.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2017 af janhaa

eller sett:

u=y'\\ og\\ u' = y''

slik at:

\int \frac{du}{k_1u+k_2}=\int dx

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2017 af fosfor (Slettet)

integrer panserformlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2017 af mathon

                \small y{\, }''-k_1\cdot y{\, }'=k_2           her sættes \small u=y{\, }' og dermed \small u{\, }'=y{\, }''

dvs
                \small u{\, }'-k_1\cdot u=k_2

                \small u=C_1\cdot e^{k_1x}-\tfrac{k_2}{k_1}

                \small y{\, }'=C_1\cdot e^{k_1x}-\tfrac{k_2}{k_1}

                \small y=\frac{C_1}{k_1}\cdot e^{k_1x}-\tfrac{k_2}{k_1}x+k_3

                \small y=C e^{k_1x}-\tfrac{k_2}{k_1}x+k_3
              


Skriv et svar til: Andenordensdifferentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.