Matematik

differentialregning Mundtlig eksamen

14. december 2017 af randomdude11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der bliver spurgt:

"  * redegøre for tangenten til en funktion i  et punkt (x_0,f(x_0)).
* Herunder skal du udlede formlen til bestemmelse af ligningen for tangenten.  "

Der står ikke andet i spg. Og er blevet lidt forvirret, jeg læser det som beviset for tangenten, to gange. Er der noget teori der skal redegøres for jeg måske har glemt? Er det første ment som et eks. Tak for hjælp på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2017 af Mathias7878

Udledelse af formen for ligningen for tangenten: 

Se 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1798030

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2017 af mathon

\small \text{Hvis en ret linje g\aa r gennem punktet }(x_o\, ,y_o)\text{ og har h\ae ldningen \textit{a}}
\small \text{opfylder den punkt-h\ae ldnigsformlen:}
         
                                   \small y-y_o=a\cdot (x-x_o)

\small \text{Specifikt for tangenten i }\left ( x_o,f(x_o) \right )\! :

                                   \small y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)

                                   \small y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)
\small \text{eller:}
                                   \small y=f{\, }'(x_o)x+\left (f(x_o)-f{\, }'(x_o)x_o \right )
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2017 af mathon

tangentspecikt:

                                  \small a=\underset{x\rightarrow x_o}{\lim} \; \frac{y-y_o}{x-x_o}=f{\, }'(x_o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2017 af mathon

tangentspecifikt:


Skriv et svar til: differentialregning Mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.