Matematik

Omskrivning af ligning

14. december 2017 af agerskov1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har brug for hjælp til at omskrive dette

(2*m1)/(1+(u'2/c2)=m1+m2   til dette    m1=m2/(kvrod(1-(u1/c)2

man skal bruge udtrykket 

kvrod(1-u12/c2)=(1-u'2/c2)/(1+u'2/c2)

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2017 af Anders521

træk m1 fra på begge sider af lighedstegnet og dernæst faktoriser m1 udenfor en parentes.


Svar #2
15. december 2017 af agerskov1997 (Slettet)

så får jeg:

m1(2/(1+u'2/c2)-1)=m2

hvordan kommer jeg videre fra der?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2017 af Anders521

Omskriv differensen 2/(1+u2 /c2 ) - 1

så du får (1-u2 /c2 ) / (1+u2 /c2 )

og så er du færdig


Skriv et svar til: Omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.