Kemi

Vands ionprodukt

18. december 2017 af pigen12344 - Niveau: C-niveau
Hej

Vands ionprodukt kan beskrives ved denne ligning: [H3O][OH] = 10^-14
Vil det sige at der tilsammen er 10^-14 H3O og OH- i vand? Og hvorfor ganger man disse to ioner med hinanden for at få ionproduktet? Jeg synes det ville give mere mening hvis man plussede dem sammen for at finde det samlede ionprodukt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2017 af mathon

\small \textup{Vand er en yderst svag syre, men dog en syre:}

                              \small 2\, H_2O\; _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}\; +\; \, OH^-\;_{\textit{(aq)}}      \small \textup{som er en heterogen ligev\ae gt} \small \textup{for hvilken "reaktionsbr\o ken" i dette tilf\ae lde \textbf{ikke} bliver en br\o k:}

                              \small \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [OH^- \right ]=K_v=\left (10^{-7}\; M \right )^2=10^{-14}\;M^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2017 af mathon

#1 gælder ved temperaturen 25°C.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2017 af mathon

\small \textup{Summen }  \small \small \left [ H_3O^+ \right ]+ \left [OH^- \right ]=2\cdot 10^{-7}\;M\textup{ giver ingen mening.}

\small \small \textup{I \o vrigt er et \textbf{produkt} resultatet af en \textbf{multiplikation} og ikke af en addition.}


Skriv et svar til: Vands ionprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.