Matematik

Bestem en ligning for tangenten vha hældningskoefficient

20. december 2017 af Noellaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion, der hedder f(x)=x^1/2 og tangentens hældningskoefficient er 2. 

Dermed ved jeg, at f'(x0)=2.

Jeg skal tage udgangspunkt i tangentens ligning y-f(x0)=f'(x0)*(x-x0)

Jeg mangler at finde f(x0) og x0

Nogen der kan vejlede mig i det? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2017 af peter lind

Det har du egentlig selv angivet hvordan du skal gøre. Løs ligningen f'(x0) = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2017 af StoreNord

#0    f'(x) =  ½x                   = 2  ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2017 af StoreNord

Bestem en ligning for tangenten vha hældningskoefficient.png


Svar #4
20. december 2017 af Noellaaa (Slettet)

#1 

Jeg forstår ikke rigtigt, hvad du mener med, at jeg selv har angivet det. 

Mener du, at jeg skal gøre således:

f(x0)=f'x0)

x^1/2 = 2

Giver det så ikke x = 4?

#2

Jeg forstår ikke rigtigt, hvad du henviser/hentyder til, der skal gøres?

Jeg har ikke fået hjælp af en lærer til at lære alt det her. Det derfor jeg spørger så meget, og vil have alle detaljer med..


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. december 2017 af StoreNord

Er vi ikke enige om, at f'(x) = ½x

Og du siger, at f'(x0) = 2

Løs så lignigningen:                  ½x                   = 2 med hensyn til x.


Svar #6
20. december 2017 af Noellaaa (Slettet)

#3

Jeg ved ikke, hvor brugbart det er for mig at se det grafisk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal kigge efter.. føler mig lidt dum, men det sandheden. Tak i hvert fald.


Svar #7
20. december 2017 af Noellaaa (Slettet)

#5 

Hvorfor 1/2x^1/2? Hvor får du den fra?

Er det ikke x^1/2 = 2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. december 2017 af StoreNord

# 5   Nej. Se tegningen i #3


Svar #9
20. december 2017 af Noellaaa (Slettet)

Nåååårh, er det fordi man gør således:

x1/2 = x1/2-1 = x-1/2

Men så ved jeg ikke hvor du får de der 1/2 foran x fra?


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. december 2017 af StoreNord

Ja. Men du skal også smide ½ ned foran x.


Svar #11
20. december 2017 af Noellaaa (Slettet)

#10

Mange gange tak for hjælpen. Nu giver det hele bedre mening. Tak for din tid :-)


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. december 2017 af SuneChr

\small f^{\, '}(x_{0})=2\: \: \, \Rightarrow \, \: \: \frac{1}{2\sqrt{x_{0}}}=2\: \: \, \Rightarrow\: \: x_{0}=\frac{1}{2}    Rettelse x0 = 1/16
Tangentligningen er derfor:
y - f (1/16) = 2(x - 1/16)


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. december 2017 af StoreNord

Velbekomme, og god jul.


Svar #14
20. december 2017 af Noellaaa (Slettet)

#12
Tak for svar.

#13
I lige måde!

Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten vha hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.