Matematik

isolere

26. december 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan isolere x her: 

M=px*x+py*x


Svar #1
26. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan vil man differentiere dene her funktion: 

100/1+x


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2017 af Anders521

#0 x kan desværre ikke isoleres

#1 du har en sum bestående af en konstant og en variabel. Hvis du differentierer din funktion ledvis, hvad får du så?


Svar #3
26. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

synes det er lidt svært når der er brøk 

100-x^-2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2017 af ringstedLC

f(x)=ax+b \Downarrow \\ f'(x)=a \\ f(x)=1\cdot x+\frac{100}{1} \Downarrow \\ f'(x)= \;?


Svar #5
26. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

1


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2017 af Anders521

#3 her er nogle hints

Bemærk at 100/1 = 100. Hvis du differentierer 100 (eller en hvilken som helst konstant) hvad får du så?

Hvad er den afledede af f(x)=x?


Svar #7
26. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

min lærer har bare sagt, at vi skal isolere x: 

M=x*px+x*py


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. december 2017 af Anders521

#7 Har på fornemmelsen at dit indlæg har at gøre med mikroøkonomi. Jeg gætter derfor, at det er budgetrestriktionen (eller linjen) du skriver op. Du mener måske M=px * x + py * x. I så fald kan du faktorisere din vare x. Dernæst kan du gange med den reciprokke (værdi) af px +py på begge sider af =.

Er det nyttefunktionen U(x,y)=min {x,y} du har gang med?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. december 2017 af ringstedLC

#5

1

Yes!

#7

min lærer har bare sagt, at vi skal isolere x: 

M=x*px+x*py

Kunne det være, at det var y?

Hvad skal du regne ud?


Svar #10
26. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Ja det er nyttefunktion u(x,y)

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. december 2017 af Anders521

#10

Husk at skrive din ligning korrekt næste gang: som du kan se er  M=px * x + py * x er ikke det samme som  M=px * x + py * x.


Svar #12
26. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan det passe det giver x= M/p_x+p_y

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. december 2017 af ringstedLC

M=p_x\cdot x+p_y\cdot x \\ M=x\left (p_x+p_y \right )\\ x=\frac{M}{\left (p_x+p_y \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. december 2017 af StoreNord

Da jeg så dit  spørgsmål i #1:     
                  "hvordan vil man differentiere dene her funktion:    100/1+x"
tænkte jeg: sikke et idiotisk spørgsmål. Den lærer må da være åndssvag.

Men det er nok snarere dig der har glemt at skrive nogle parenteser. Måske skulle der stå:
                   100/(1+x)               ?

Se på dette billede. Hvis jeg har ret i min teori, er din funktion f(x) og dens afledede f'(x).
Tager jeg fejl, er det g(x) og g'(x).
Skærmbillede fra 2017-12-26 12-28-23.png


Skriv et svar til: isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.