Matematik

Hvor højt er træet (retvinklede trekant)

26. december 2017 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan finder man ud af højden af træet? bruger man pythagoras?

Opgaven kan ses på billedet. 

Tak for hjælpen 

Vedhæftet fil: IMG_5869.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2017 af MatHFlærer

Bestem forholdet.

k=\frac{30.7}{2.4}=12.79166667

Du kender højden BC=1, gang tallet med k og du har højden af træet.

B_1C_1=k\cdot BC=12.79166667\cdot 1=12.79166667\approx12.79m


Svar #3
26. december 2017 af Sarah3310 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2017 af Mathias7878

Note:

Skaleringsfaktoren k kan findes, fordi de to trekanter er ensvinklede.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hvor højt er træet (retvinklede trekant)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.