Kemi

Ionligning og massevirkningslov

31. december 2017 af sansas - Niveau: A-niveau

Har følgende spørgsmål, hvor jeg har besvaret de første to af dem, men mangler dog de sidste to som jeg vil gerne have hjælp til. Er de første to i øvrigt løst rigtigt? 

a) Opskriv følgende reaktion som ionligning:
Pb(NO3)(aq) + Na2SO(aq) <-> PbSO4(s) + 2 NaNO(aq)

Svar: Pb2+(aq)+NO3-(aq)+2Na+(aq)+SO42-(aq) ⇔ PbSO4(s)+2Na+(aq)+2NO3-(aq) 
(b) Opskriv massevirkningsloven for reaktionen (ionligningen):

K=[Pb2+][SO42-]


(c) Opskriv reaktionen for opløsning af blysulfat i vand. 


(d)Opskriv massevirkningsloven for opløsningsreaktionen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af mathon

c)

                                 \small PbSO_4\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Pb^{2+}\, _{\textit{(aq)}} \; +\; S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}

d)
                                 \small \left [Pb^{2+} \right ]\cdot \left [S{O_4}^{2-} \right ]=K_{op}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2018 af hellokitty3

Hvorfor skriver du k op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2018 af mathon

            \small \small K_{op}\quad =\quad \textup{ \textbf{{\color{Red} o}}pl\o seligheds\textbf{{\color{Red} p}}roduktet}


Skriv et svar til: Ionligning og massevirkningslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.