Kemi

Volumentprocent

02. januar 2018 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kender en syres volumen procent, som titreres med en base.

Hvordan finder jeg koncentrationen af syren til mol/L? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2018 af mathon

                         \small \small V_{syre}=V_{opl\o sning}\cdot p\cdot 10^{-2}

\small \textup{N\aa r densiteten af p\% syre er\textbf{ d}:}
\small \textup{har du:}
                         \small c_s=\frac{\tfrac{V_{syre}\cdot d}{M}}{V_{opl\o sning}}

       

                          


Svar #2
02. januar 2018 af Bette02 (Slettet)

Jeg ved ikke helt om jeg forstår din formel, vil du give et eksempel? 
 

Jeg skal finde konc af en eddikesyre i lagereddike, resultat angives i mol/L og g/L

Jeg har:
0,10 M NaOH 
CH3COOH ca. 5% 
Phenopthalein. 

Når jeg har fundet VNaOH forbrugt, hvilken formel kan jeg så bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2018 af mathon

CH3COOH ca. 5%   er masseprocent.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2018 af mathon

                \small CH_3COOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; CH_3COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

                         \small n_{CH_3COOH}=V_{OH^-}^{forbrugt}\cdot \left ( 0{.}10\; \tfrac{mol}{L} \right )


Skriv et svar til: Volumentprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.