Matematik

Logaritmefunktionen

02. januar 2018 af Hejsavenner123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Du skal desuden behandle logaritmefunktionen og herunder bevise en eller flere af regnereglerne for logaritmer.

Hvordan skal dette forstås? Tænker hovedsageligt i forhold til at behandle, er det det samme som at vise/illustrere dens funktion eller hvordan man bruger den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2018 af mathon

behandle logaritmefunktionen \small \textup{g\o re rede for definition og egenskaber.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2018 af mathon

                               \small \small \small \lambda (x)\! :\mathbb{R}_+\curvearrowright\mathbb{R}\; \; \; \textup{og grundtal g}

                                \small \lambda (x)=\tfrac{1}{\ln(g)}\cdot \ln(x)

                               \small \lambda (a\cdot b)=\lambda (a)+\lambda (b)

                               \small \lambda (g)=1

                               \small \lambda (1)=0

                               \small \lambda ^{-1}(x)=g^x

                               \small \lambda{\, }'(x)=\tfrac{1}{\ln(g)}\cdot \tfrac{1}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2018 af mathon

hvor:

                               \small \ln (x)\! :\mathbb{R}_+\curvearrowright\mathbb{R}\; \; \; \textup{og grundtal e}

                               \small \ln (a\cdot b)=\ln (a)+\ln (b)

                               \small \ln (e)=1

                               \small \ln (1)=0

                               \small \ln ^{-1}(x)=e^x

                               \small \lambda{\, }'(x)= \tfrac{1}{x}


Svar #5
03. januar 2018 af Hejsavenner123 (Slettet)

jeg siger mange tak!


Skriv et svar til: Logaritmefunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.