Kemi

Afvejning

03. januar 2018 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor meget CaCO3 skal afvejes til en liter stamopløsning med 2000 mg Ca/L? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2018 af mathon

                   \small \tfrac{2\; g\; Ca}{L}=\frac{\tfrac{2\;g\; Ca}{40{.}078\; \tfrac{g}{mol}}}{L}=0{.}05\; \tfrac{mol\; Ca}{L}=0{.}05\; \tfrac{mol\; CaCO_3}{L}

dvs
                   \small m_{CaCO_3}=n\cdot M_{CaCO_3}=\left (0{.}05\; mol \right )\cdot \left (100{.}087\; \tfrac{g}{mol} \right )=5\; g \; CaCO_3
 


Svar #2
03. januar 2018 af Bette02 (Slettet)

Tusind tak! Havde ganget molarmassen i stedet for at dividere :-) Nu giver det mening. 


Kan du hjælpe med denne her også? 

Der skal fremstilles 200 mL af en arbejdsopløsning med konc på 50 mg Ca pr liter

b) Hvor meget stamopløsning skal der afpippeteres? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2018 af mathon

                    \small n_{stam}=n_{arbejds}

                    \small \small V_{stam}^{afpip}\cdot c_{stam}=V_{arbejds}\cdot c_{arbejds}

                    \small V_{stam}^{afpip}\cdot \left ( 2000\; \tfrac{mg}{L} \right )=(200\; mL)\cdot \left ( 50\; \tfrac{mg}{L} \right )

                    \small V_{stam}^{afpip}=(200\; mL)\cdot \left ( \tfrac{50\; \tfrac{mg}{L}}{ 2000\; \tfrac{mg}{L}} \right )=5\;mL

            


Svar #4
03. januar 2018 af Bette02 (Slettet)

fsd


Skriv et svar til: Afvejning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.