Matematik

reducer brøk

04. januar 2018 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej , hvordan reducer man denne brøk? Har glemt brøk reglerne.

a+ 4b-a/2

Svar #1
04. januar 2018 af shain

4b-a står på en brøkstreg og delt med 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2018 af Mathias7878

a+\frac{4b-a}{2} = a + \frac{4b}{2}-\frac{a}{2} = a+2b-0.5a = 0.5a+2b

- - -

 

 


Svar #3
04. januar 2018 af shain

tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2018 af Mathias7878

\small Eller \ noteret:

                               

                               \small a+\frac{4b-a}{2} = \frac{a}{1}+\frac{4b-a}{2} = \frac{2a}{2}+\frac{4b-a}{2} = \frac{2a-a+4b}{2} = \frac{a+4b}{2}

- - -

 

 


Skriv et svar til: reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.