Kemi

Renhedsbestemmelse

04. januar 2018 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Calciumcarbonat skal renhedsbestemmes. Stoffet skal opløses i 40,00 mL ca. 0,050 M HCl, og der ønskes tilbagetireret mL ca. 0,050 M NaOH

Hvor mange g. prøve skal der afvejes, når der forventes en renhed på næsten 100 w/w%? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af mathon

                  \small CaCO_3\,_{\textit{(s)}}\; +\; 2\; HCl\,_{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; CaCl_2\,_{\textit{(aq)}}\; +\; CO_2\,_{\textit{(g)}}\; +\; H_2O

 \small \textup{reaktionsforhold:}
                                  \small CaCO_3: HCl=1:2=\tfrac{1}{2}:1

                                  \small m_{a\! f\! ve\! j}=\tfrac{1}{2}\cdot n_{HCl}\cdot M_{CaCO_3}=\tfrac{1}{2}\cdot \left (0{.}040\;L \right )\cdot \left (0{.}050\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (100,087\tfrac{g}{mol} \right )


Skriv et svar til: Renhedsbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.