Eksamensforberedelse

Vækstmodeller: Eksponentielle funktioner

04. januar 2018 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der ikke en derude som vil hjælpe mig med dette eksamens spørgsmål som jeg har vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Spm9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af mathon

\small \textup{Den eksponentielle funktion}
                                                \small f(x)=b\cdot a^x
\small \textup{for}
        \small 0<a<1
                                                \small f(x+X_{\frac{1}{2}})=\tfrac{1}{2}\cdot f(x)

                                                \small b\cdot a^{x+X_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}\cdot f(x)

                                                \small \left (b\cdot a^{x} \right )\cdot a^{X_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}\cdot f(x)

                                                \small f(x)\cdot a^{X_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}\cdot f(x)

                                                \small a^{X_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}

                                                \small \log(a)\cdot X_{\frac{1}{2}}=\log\left ( \tfrac{1}{2} \right )

                                                \small X_{\frac{1}{2}}=\tfrac{\log\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{\log(a)}                      \small \textup{halveringskonstant}

        \small \small a> 1
                                                \small f(x+X_2)=2\cdot f(x)

                                                \small b\cdot a^{x+X_2}=2\cdot f(x)

                                                \small \left (b\cdot a^{x} \right )\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)

                                                \small f(x)\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)

                                                \small \small a^{X_2}=2

                                                \small \log(a)\cdot X_2=\log\left ( 2 \right )

                                                \small X_2=\tfrac{\log\left ( 2 \right )}{\log(a)}                         \small \textup{fordoblingskonstant}

                                            

                                                


Skriv et svar til: Vækstmodeller: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.