Matematik

Tegn en trekant med et areal på 12cm2?

04. januar 2018 af inaktiv - Niveau: 8. klasse

Jeg er ikke 100% sikker på hvordan man finder ud af at tegne en trekant med et areal på 12 cm2. Det jeg var kommet frem til var at man kunne lave en ligebenet trekant, som var 4 cm på hver sin side, men så blev jeg forvirret da en af mine klassekammerater sagde at man skulle gange 12 med 2 også dividere det med et eller andet og så kan jeg ikke huske resten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2018 af mathon

                         \small \tfrac{1}{2}\cdot h\cdot g=12\;cm^2

                         \small h\cdot g=24\;cm^2

\small \textup{h\o jdetal gange grundlinjetal skal v\ae re 24, uanset trekantens facon.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2018 af sibo0001 (Slettet)

Her forklar de også hvorfor højdetal multipliceret med grundlinje tallet skal give 24

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/areal/trekant


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2018 af StoreNord

Tegn i Geogebra et rektangel på 6x4 med et løbende punkt på overliggeren.
Forbind det løbende punkt med de nederste hjørner.
Så har du en variabel trekant med størrelsen 12 cm². Også når du flytter punktet.
Resten af rektanglet er også 12 cm².
                                   Skærmbillede fra 2018-01-04 22-25-33.png


Svar #4
06. januar 2018 af inaktiv

#3

Tegn i Geogebra et rektangel på 6x4 med et løbende punkt på overliggeren.
Forbind det løbende punkt med de nederste hjørner.
Så har du en variabel trekant med størrelsen 12 cm². Også når du flytter punktet.
Resten af rektanglet er også 12 cm².
                                   Skærmbillede fra 2018-01-04 22-25-33.png

Det var en færdighedsprøve


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2018 af StoreNord

Pyt med det.


Skriv et svar til: Tegn en trekant med et areal på 12cm2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.