Kemi

Aktiveringsenergi

04. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Nogle der kan hjælpe med følgende: 


Svar #1
04. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal løse denne opgave. 

Jeg mener jeg skal bruge: arrhenius ligning, men jeg mangler en k0 værdi. 

Vedhæftet fil:aktiveringsenergi.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2018 af mathon

Arrhenius-ligningen
på formen:
                            \small \ln\left ( \tfrac{k_2}{k_1} \right )=\tfrac{E_a}{R}\left (\tfrac{1}{T_1}- \tfrac{1}{T_2} \right )

                            \small E_a=\tfrac{R\ln\left ( \tfrac{k_2}{k_1} \right )}{\tfrac{1}{T_1}- \tfrac{1}{T_2}}=\tfrac{R\cdot \ln\left ( 1{.}50\cdot 10^3 \right )}{\tfrac{1}{423\;K}-\tfrac{1}{523\;K}}=                      

                            \small E_a=\tfrac{\left ( 8{.}31447\tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot 7{.}31322}{4{.}5202\cdot 10^{-4}\; K^{-1}}=1{.}3452\cdot 10^5\;\tfrac{J}{mol}=134{.}52\; \tfrac{kJ}{mol} 


Svar #4
05. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Tusind taak mathon!

Det var en virkelig stor hjælp: virkelig mange tak


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.