Matematik

hjælp inverse

05. januar 2018 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan forklare mig dette? hvorfor er det lig den inverse?? kan jeg ikke helt se.. 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2018 af ringstedLC

(..)-1 betyder ikke inverse, men er en potens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2018 af SådanDa

For invertible n×n matricer A og B gælder at (A·B)-1=B-1·A-1


Svar #3
06. januar 2018 af bokaj123

jo det betyder invers ? og SådanDa ja det kan jeg godt se, men hvordan får du så ligningen til at passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2018 af fosfor (Slettet)

Brug #2 to gange
   1. Lad A = X'Z og B = CZ'X
   2. Lad A = C og B = Z'X

(X'ZCZ'X)^{-1} = (CZ'X)^{-1}(X'Z)^{-1}=(Z'X)^{-1}C^{-1}(X'Z)^{-1}


Skriv et svar til: hjælp inverse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.