Matematik

Handelsregning

06. januar 2018 af sandra000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med denne her opgave, som jeg virkelig ikke kan løse:

Fru Bertelsen, der ejer en møbelforretning, indkøber 50 stole for 340 kr. pr. stk. Hun regner med at der er fragt og andre omkostninger svarende til 8% af indkøbsprisen.

Find de samlede udgifter.

Hun sælger 44 af stolene til 515 kr. pr. stk. og resten til 395 kr pr stk. Hvor mange penge tjener Fru Bertelsen ved denne handel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2018 af Mathias7878

\small Indk\o bspris =( antal \ stole) \cdot (pris \ pr. \ stk. )

Når du har regnet indkøbsprisen ud, ganger du den blot med 1,08, da 8 % svarer til 0,08 i decimaltal, for at bestemme de samlede udgifter.

- - -

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. januar 2018 af Mathias7878

Hvis hun sælger 44 af stolene til en pris på 515 kr. pr. stk. og de resterende af stolene, dvs. 50-44, til 395 kr. pr. stk. har du

\small \small Salgspris = (44\cdot 515) + (50-44 )\cdot 395 = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2018 af ringstedLC

\begin{align*} Fortj.&=Salg-Samlede\;udgifter \\ Fortj.&= \;? \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2018 af Camilladamgaard1

25030 kroner?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2018 af ringstedLC

Hvad svarer du på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2018 af Camilladamgaard1

Fortjenesten? Hvor meget hun tjener?


Svar #7
06. januar 2018 af sandra000 (Slettet)

Okay, nu er jeg ret forvirret. Har skrevet det sådan?
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2018 af Mathias7878

#7 Ja det er rigtigt

- - -

 

 


Svar #9
06. januar 2018 af sandra000 (Slettet)

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Handelsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.