Kemi

Saltkoncentration

07. januar 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder i et dilemma. Skal finde ud af hvordan en saltkoncentration i en opløsning kan bestemmes? Nogle bud? Er blaank


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af mathon

Hvilket salt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Hvis der er tale om natriumchlorid (NaCl), kan du titrere et kendt volumen af opløsningen med en opløsning af sølvnitrat af kendt koncentration. Der tilsættes titreringsindikatoren kaliumchromat. Kaliumchromat har en gullig farve, indtil alle Cl- ioner er forbrugt til at danne AgCl der er tungtopløseligt. Når alle Cl- ionerne er forbrugt, bliver der dannet sølvchromat, der er rødt og tungtopløseligt. Med andre ord, når opløsningen du titrerer får en blivende orange farve, er ækvivalenspunktet nået og du kan aflæse mængden af sølvnitrat der er forbrugt. Herefter bruger du titreringsformlen:

c_{NaCl}\cdot V_{NaCl}=c_{AgNO_{3}}\cdot V_{AgNO_{3}} =

c_{NaCl}=\frac{c_{AgNO_{3}}\cdot V_{AgNO_{3}}}{V_{NaCl}}

c i mol/L og V i liter

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Saltkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.