Kemi

Afstæmning af reaktionskema

07. januar 2018 af simon123456123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har jeg gjort det rigtig her

NaHCO_3 →Na_2O+H_2 O+2CO_2

2NaHCO_3 →Na_2O+H_2 O+CO_2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af mathon

               Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Nej! Du mangler et mol CO2

2 NaHCO3 → Na2O + H2O + 2 CO2

Når du afstemmer, skal du altid huske at have samme antal atomer/ioner på begge sider. der er ingen stoffer der bare kan forsvinde:

Venstre → Højre
Na = 2 → Na = 2
H = 2 → H = 2
C = 2 → C = 2
O = 6 → O = 6

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af mathon

de 2 CO\small \textup{var ellers medskrevet i den f\o rste reaktion.}

\small \textup{En anden mulighed er:}
                                        \small 2\, NaHCO_3\; \rightarrow \; Na_2CO_3\; +\; CO_2\; +\; H_2O
 


Skriv et svar til: Afstæmning af reaktionskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.