Matematik

Bestemme monotoniforhold for f.

07. januar 2018 af KarolineEL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har glemt hvordan det fungere med hensyn til at skulle bestemme monotoniforhold så hvis der er nogen der kunne give mig en hurtigt forklaring ville det hjælpe mig MEGET!


Svar #2
07. januar 2018 af KarolineEL (Slettet)

Ja, men jeg syntes ikke jeg kan få det til at give nogen mening for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af Mathias7878

Hvad er din funktion f(x)?

- - -

 

 


Svar #4
07. januar 2018 af KarolineEL (Slettet)


f(x) = 2*x^3-21*x^2+72*x-18;
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2018 af Mathias7878

Start med at bestemme f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Når du har gjort det, skriv dit svar her i oplægget. Så kan jeg prøve at hjælpe dig videre :-)

- - -

 

 


Svar #6
07. januar 2018 af KarolineEL (Slettet)

Kan det passe at jeg får f'(x)=0 til 4,3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. januar 2018 af Mathias7878

Ikke helt. Du burde gerne ud med to løsninger, nemlig at x = 3 eller x = 4.

\small f'(x) = 6x^2-42x+72 = 0

                                         \small x = \left\{\begin{matrix}3 \\ 4 \end{matrix}\right.

- - -

 

 


Svar #8
07. januar 2018 af KarolineEL (Slettet)

Det er også det jeg mener, vi arbejder i Maple og den sætter svaret sådan men ja det er 2 muligheder x=3 og x=4 :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. januar 2018 af Mathias7878

Når ja. Så er det rigtigt.

Nu er det du skal finde fortegnsvariationen for f'(x), hvor du skal indsætte en x-værdi, der er mindre end x = 3 ind i f'(x), en x-værdi der er mellem x = 3 og x = 4, f.eks. x = 3.5 ind i f'(x) og til sidst en x-værdi der er større end 4 ind i f'(x). Sammenhængen er, at når

f'(x) er positiv, så er f(x) voksende og når

f'(x) er negativ, så er f(x) aftagende

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-01-07 13-12-14.png


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2018 af mathon

               \small f{\, }'(x)=6x^2-42x+72=0

                               \small f{\, }'(x)=x^2-7x+12=0

                                         \small x=\left\{\begin{matrix} 3\\4 \end{matrix}\right.                        \small \textup{4{,}3 er et decimaltal}


Svar #12
07. januar 2018 af KarolineEL (Slettet)

Ja okay, syntes det giver ret god mening faktisk. Mange tak!


Skriv et svar til: Bestemme monotoniforhold for f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.