Matematik

Bestem længden af BD i trekant ABC

07. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I denne opgave får jeg at vide, at ?stålstangen BD er fastgjort i D, således at afstanden fra A til D er 3 m. 

Jeg skal nu bestemme længden af BD. Kan nogen hjælpe?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af Mathias7878

Anvend cosinnusrelationerne:

\small \small |BD|= \sqrt{|AD|^2+|AB|^2-2\cdot |AD| \cdot |AB| \cdot cos(A)}

- - -

 

 


Svar #2
07. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

Tak skal du have :)


Svar #3
07. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

Kan du måske forklare mig, hvorfor formlen ser ud på denne måde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2018 af Mathias7878

Når man kender to sider og vinklen mellem dem, kan man bestemme den modstående side vha. cosinusrelationerne, se evt:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/trigonometri/cosinusrelationerne

- - -

 

 


Svar #5
07. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

Super, tak for det :)


Skriv et svar til: Bestem længden af BD i trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.