Matematik

Hjælp til differentialligninger

07. januar 2018 af hehexd123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er simpelthen gået død i det vedhæftede spørgsmål, nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Screenshot_4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af janhaa

y ' = a: slope = (23 +1)/9 = 1, so

y(T) = x + b

8 = 2 + b

b= 6, dvs:

y(T) = x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hov, det skal være (23 + 1)/8


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af Mathias7878

Du ved, at f'(x) er tangentens hældning, hvilket er a i den lineære funktion på formen y = ax+b. Da kan du bestemme a ved indsætte punktet P(2,8) ind i differentialligning, hvorefter du så kan isolere b :-) Dette er fremgangsmåden vist i #1.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2018 af janhaa

edit below

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2018 af janhaa

y ' = a: slope = (2^3 +1)/8 = 9/8, so

y(T) = (9x/8) + b

8 = (18/8) + b

b= 23/4, dvs:

y(T) = (9x/8) + 23/4


Svar #6
09. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

#5

y ' = a: slope = (2^3 +1)/8 = 9/8, so

y(T) = (9x/8) + b

8 = (18/8) + b

b= 23/4, dvs:

y(T) = (9x/8) + 23/4

Hvad gør man så hvis den ser sådan her ud? http://prntscr.com/hxy7ah


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. januar 2018 af Mathias7878

\small a = y' = x-y-1 = 2-9-1 = -8

\small b = y-ax = -9- (-8)\cdot 2 = -9-(-16) = 7

Dvs

\small y = f(x) = ax+b = -8x+7

- - -

 

 


Svar #8
11. januar 2018 af hehexd123 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.