Matematik

Bestem areal og omkreds af trekant ABC

07. januar 2018 af ababaa - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, der kan hjælpe med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af mathon

Diagonalerne i et rektangel er lige lange og halverer hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2018 af mathon

\small \textup{Arealet af trekant ABC:}
                                        \small T=\tfrac{1}{4}\cdot \sqrt{\left | BC \right |^2-\left (\left | AB \right |-\left | AC \right | \right )^2}\cdot \sqrt{\left ( \left |AB \right |+\left |AC \right | \right )^2-\left | BC \right |^2}        


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af StoreNord

#0     Måske har du allerede observeret, at i trekant ABC er højden på BC er 4.
         Så fortæller Pythagoras, hvor lange de lige lange sider er.
         Kan du bruge dette svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis vi lader BC være grundlinjen, så er højden halvdelen af 8.

A = ½ * 4 * 6 = 12

Diagonalen kan findes med Pythagoras

D2 = 62 + 82  <=>

D = 10

Omkredsen af ABC bliver så

O = 10/2 + 10/2 + 6 = 11


Svar #5
07. januar 2018 af ababaa

Tak for hjælpen:-))


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2018 af StoreNord

Omkredsen af ABC bliver da vist nok:

                        O = 10/2 + 10/2 + 6 = 5+5+6 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hov. Ja, det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2018 af mathon

                     \small T=\tfrac{1}{4}\cdot \sqrt{\left | BC \right |^2-\left (\left | AB \right |-\left | AC \right | \right )^2}\cdot \sqrt{\left ( \left |AB \right |+\left |AC \right | \right )^2-\left | BC \right |^2}

                    \small T=\tfrac{1}{4}\cdot \sqrt{6^2-0^2}\cdot \sqrt{\left ( 5+5 \right )^2-6^2}

                    \small T=6\cdot \tfrac{8}{4}=12


Skriv et svar til: Bestem areal og omkreds af trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.