Kemi

w/v%

08. januar 2018 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan laver jeg en 20 mL 20% w/v glucose? Skal jeg bruge densiteten? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af ChemistryIsKey

Du har en opløsning, hvor du får givet det man kalder weight over volume - altså hvor stor en masse glukose pr. volumen. I dit tilfælde har du;

     c = 0,2 g/mL

For at finde massen af glukose, skal du bare gange voluminet på, så du får;

     m = 0,2 g/mL · 20 mL = 4 g

Det betyder, at for at få din ønskede opløsning, skal du opløse 4 g glukose i 20 mL vand :)


Skriv et svar til: w/v%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.