Matematik

Monotoniforhold

09. januar 2018 af ededijeij (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Min klassekammerat har lavet en opgave om monotoniforhold. Han har fundet x-værdierne til at blive -3 og 4.

Han har så fundet frem til at 

x<-3\rightarrow f'(x)<0

x\varepsilon [-3,4]\rightarrow f'(x)>0

x>4\rightarrow f'(x)<0

Jeg forstår ikke helt hvad alle de pile, og tegn betyder. Altså hvilken aftager og vokser osv 

Er der nogen med ord som kan forklare hvad det betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af Mathias7878

Hvad er funktionen f(x)?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2018 af Svyyvsysvys (Slettet)

Skriver lige fra min anden bruger...

F(x)=(x^2+x-11)*e^-x

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2018 af Mathias7878

Du har fundet ud af, at ekstremaerne (løsningerne til ligningen f'(x) = 0) er hhv. x = -3 og x = 4.

Nu skal du så finde fortegnsvariationen for f'(x). Indsæt et punkt før x = -3 ind i f'(x), f.eks. x = -5 og udregn, hvorvidt f'(-5) er positiv eller negativ. Indsæt ligeledes et punkt mellem x = -3 og x = 4, f.eks. x  = 0 og gør det samme som før. Til sidst skal du indsætte et punkt efter x = 4 ind i f'(x). 

Sammenhængen mellem f(x) og f'(x) er, at når

f'(x) er positiv, så er f(x) voksende og når

f'(x) er negativ, så er f(x) aftagende og når

f'(x) = 0, så er der tale om lokalt minimum, lokalt maksimum eller vendetangent for f(x)

Skriv igen, når du har regnet de forskellige værdier ud af f'(x)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.