Matematik

andengradsligning

10. januar 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej alle

Har denne andengradsligning ingen løsninger?

-4x + 20 = 0 

Det kan jeg i hvert fald ikke få den til, men mærkeligt nok for d > 0, så der burde være 2 løsninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2018 af MatHFlærer

Det du har skrevet er en førstegradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2018 af mathon

Det er ikke en andengradsligning.

                       


Svar #3
10. januar 2018 af Roxanna

Hov, jeg mente -2x^2 + 20x


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2018 af mathon

Det er ikke en ligning.


Svar #5
10. januar 2018 af Roxanna

Argh, altså jeg mente helt præcist -2x^2 + 20x = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2018 af mathon

                              \small \small -2x^2 + 20x = 0

                               \small -2x\left (x - 10 \right ) = 0

                                     \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\10 \end{matrix}\right.                              


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2018 af ringstedLC

Den har to løsninger, så enten prøver du lige igen eller vedhæfter din beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2018 af mathon

\small \small \textup{\textbf{Reelle} l\o sninger til andengradsligningen:}

                                                   \small ax^2+bx+c=0\; \; \; \; \; \; a\neq0

                                                   \small x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}
\small \textup{specifikt for c=0}
                                                   \small x=\frac{-b\pm b}{2a}=\left\{\begin{matrix} 0\\ -\frac{b}{a} \end{matrix}\right.

\small \textup{specifikt for b=0}
                                                   \small x=\frac{\pm \sqrt{-4ac}}{2a}=\pm \sqrt{\frac{-c}{a}}\; \; \textup{hvor a og c skal have \textbf{modsat} fortegn}
                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2018 af mathon

\small \textup{i overensstemmelse med:}

                                                   \small ax^2+bx=0\; \; \; \; \; \; a\neq0

                                                   \small ax\left (x+\tfrac{b}{a} \right )=0

                                                       \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\-\tfrac{b}{a} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.