Biologi

Er lyset tændt eller slukket???

11. januar 2018 af Silogmak - Niveau: A-niveau

Mennesket ser ca. 30 billeder i sekundet. Hvis man finder to personer der ser lige mange billeder i sekundet, tager man dem ind til et forsøg. De sætter sig ned over for hinanden ved et bord. Nogle medarbejdere kommer ind og stiller en lampe. Professorene har fundet ud af at de begge to forsøgskaniner ser 30 billeder i sekundet.

De får lampen til at lyse og slukke 30 gange i sekundet. Den ene af forsøgskaninerne tager et billede inden den anden gør. Derfor når lyset slukker og tænder 30 gange i sekundet, kan den ene forsøgskanin kun se lys og den anden kan kun se at den er slukket.

Eller er det rigtigt???


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Øjet virker kontinuert. Det tager ikke enkeltbilleder sådan som filmkameraer gør. Når man taler om antal billeder pr sekund for øjet, skyldes det, at den enkelte receptorcelle har en vis reaktionstid. Hvis lyset på den varierer hurtigere end 30 blink pr sekund, smelter blinkene sammen. Det påvirker ikke receptoren ved siden af, så hvis man har to lamper, der skiftes til at være tændt, og blinker med 30 billeder pr sekund, vil en forsøgsperson, der ser på dem begge, se lys fra dem begge, fordi de receptorer, der detekterer lyset, ikke er afhængige af hinanden.


Svar #2
11. januar 2018 af Silogmak

Tak for svaret!!! :D
 


Skriv et svar til: Er lyset tændt eller slukket???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.