Matematik

Produktreglen

11. januar 2018 af NHLfan - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion der lyder:

h(x)=sin(-3x)

Jeg tænker umiddelbart at det kunne blive h'(x)=cos(-3x), men jeg kommer vel til at mangle konstanten for at opfylde selve reglen.

Det samme gælder for denne funktion: h(x)=cos(-x), som også mangler en konstant.

Hvordan burde jeg gribe disse opgaver an?

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2018 af fosfor (Slettet)

titlen skulle have været kædereglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2018 af mathon

                     \small h(x)=\sin(-3x)

                     \small \small h{\, }'(x)=\left (\sin(-3x) \right ){ }'=\sin{ }'(-3x)\cdot \left (-3x \right ){\, }'=\cos(-3x)\cdot (-3)=-3\cos(-3x)


Skriv et svar til: Produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.