Matematik

Kasteparabel

11. januar 2018 af Luunaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag! Vi har AT og jeg skal finde den vinkelgrad bolden er på.

Den vedhæftet fil er et billede af tidshastigheden bolden køre i også står min a,b og c værdi i. Ved at jeg skal benytte dem og har også prøvet mig frem. Men nu jeg usikker på om jeg bruger den rigtig formel og hvad jeg overhovedet gøre

f(x) = a*x^2+b*x+c;
                               2          
                     f(x) = a x  + b x + c


f(0) = -70.80*0^2+67.77*0-14.04;
                         f(0) = -14.04
(D(f))(0) = -141.60*0+67.77;
                        D(f)(0) = 67.77

                             d      
                            --- f(x)
                             dx     
y = 67.77*(x+0)-14.04;
                      y = 67.77 x - 14.04

Dette er hvad jeg lavede i dag for at finde frem til det men det virker helt fokrert og kan ikke engang selv se hvor jeg ville hen med det, håber nogen kan hjælpe med at finde vinkelgraden 

Vedhæftet fil: kasteparabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af hesch (Slettet)

f(x) = ax2 + bx + c     →

df(x)/dx = 2ax + b      →

df(0)/dx = b

Kastevinkel = arctan(b)


Svar #2
11. januar 2018 af Luunaa (Slettet)

Whuut?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2018 af hesch (Slettet)

Hvad betyder det på dansk ?


Svar #4
11. januar 2018 af Luunaa (Slettet)

Øhm forstår ikke helt det du skrev. Kan du uddybe

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2018 af hesch (Slettet)

1. linie har jeg skrevet af efter dig.

I anden linie differentierer jeg f(x).

Kastet foregår i positionen x = 0. Hermed finder jeg i 3. linie parablen hældning for x = 0.

I 4. linie anvender jeg basal trigonometri.  Arctan = arcus tangens = invers tangens.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2018 af mathon

\small \textup{Kasteparablen uden energiudveksling med omgivelserne i kasth\o jde \textbf{h}:}

                   \small y=\frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x^2+\mathbf{\color{Red} \tan(\alpha )}x+h


Skriv et svar til: Kasteparabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.